splash_weide

babymassage

Shantala babymassage

Veilig negen maanden in de baarmoeder gewiegd en gevoed worden is een hele ervaring. Maar dan komt het moment dat een nieuw leven start, er gebeurt zoveel en ..... verstaan we elkaar wel voldoende?

Shantala babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leren we de taal van de baby te verstaan, lichaamstaal. In de eerste negen maanden is dit de enige taal die de baby spreekt. Met de Shantala babymassage, die eenvoudig te leren is, activeer je zowel jouw eigen zintuigen als die van jouw baby, waardoor je intuïtief aanvoelt wat goed is voor jouw baby.

Massage betekent aanraking en liefkozing. De babyhuid heeft hieraan net zoveel behoefte als aan voeding. De massage geeft gevoelens van veiligheid en geborgenheid. Door Shantala babymassage leert het kind ook zijn eigen lichaam kennen. Bepaalde lichaamsfuncties worden gestimuleerd, de spijsvertering wordt bevorderd, de eetlust verbetert. De kans op darmkrampjes zal kleiner worden. Je laat je kind voelen "je bent prima zoals je bent"!

Het gaat in de cursus niet alleen om het aanleren van massage. In feite leert de cursus het contact met de baby te verbeteren. Verschillende onderwerpen worden behandeld. Daarnaast ervaren deelnemers het contact met andere ouders vaak als prettig. Ervaringen worden uitgewisseld. Wederzijdse adviezen gegeven.

De cursus Shantala babymassage wordt bij voldoende interesse gegeven in Wijk en Culemborg. Moeders of vaders met baby's vanaf ongeveer acht weken tot negen maanden kunnen deelnemen. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1,5 uur. Bij voldoende interesse wordt dag en tijdstip in overleg bepaald. De kosten zijn 65 euro incl. handleiding, thee en massageolie.

Wil je meer informatie of deelname aan de cursus neem dan contact met mij op.